Vermoeidheid en longklachten na Covid? Tips voor een sneller herstel.

massage na covid

Grote kans dat jij inmiddels Covid hebt gehad. Waar de één het ervaart als een milde verkoudheid, is de ander er flink ziek van. Helaas heeft een groot aantal mensen nog langdurige klachten nadat ze Covid hebben gehad. Die vermoeidheid en dat vervelende hoestje blijven maar aanhouden. Hoelang duurt het nog en hoe kom je er vanaf? In dit blog geef ik je handige tips om zo snel mogelijk te herstellen van vermoeidheid en longklachten na Covid. Doe er je voordeel mee!

Aanhoudende klachten na Covid

Ben je eindelijk weer op de been, merk je dat jouw gezondheid toch niet helemaal 100% is. Soms ontwikkelen de klachten zich pas weken nadat je Covid hebt gehad.
De meeste voorkomende aanhoudende klachten zijn:

• Kortademig en moeilijk ademen
• Gewrichtspijn
• Pijn op de borst
• Geheugen en concentratiepijn
• Spierpijn of hoofdpijn
• Spierzwakte

Vermoeidheid na Covid

Vermoeidheid na Covid is in drie groepen in te delen: fysieke, mentale en cognitieve klachten. Denk aan vermoeidheid bij lichamelijke inspanning zoals traplopen, ineens last hebben van depressieve gevoelens of moeilijk kunnen concentreren. Het is soms moeilijk te bepalen welke oorzaak jouw vermoeidheid heeft. Merk je echt een duidelijk verschil in jouw energieniveau nadat je ziek bent geweest? Dan is de kans groot dat jouw lichaam nog niet helemaal is hersteld.

Gelukkig is er ook goed nieuws; de vermoeidheid is vaak na drie maanden al een stuk minder. Bijna iedereen (95%) is na een jaar weer helemaal de oude.

Longklachten na Covid

Naast vermoeidheid kan het ook zijn dat je veel moet hoesten, kortademig bent of pijn in je borst hebt. Kortademigheid zorgt regelmatig voor angstgevoelens en fysieke beperkingen. Daar zit je helemaal niet op te wachten. Ondanks dat deze longklachten wijzen op problemen in de longen, is er op longfoto’s weinig te zien. Dat is positief natuurlijk, maar hoe kom je zo snel mogelijk van je klachten af? Hieronder geef ik je enkele tips.

Tip 1: Neem rust bij vermoeidheid en longklachten

Rust is erg belangrijk om sneller te genezen. Geef je lichaam dit ook, voor de tijd die er nodig is. De meeste mensen willen te snel en teveel, waardoor ze tegen hun grenzen aanlopen. Dat is niet slim, want dan duurt het vaak juist langer voordat je weer helemaal hersteld bent.

Tip 2: Blijf bewegen

Ondanks dat rust belangrijk is, doet beweging ook wonderen voor een sneller herstel. Je lichaam kan flink verzwakt zijn na Covid. Heb je last van spierpijn of spierzwakte, zorg dan dat je regelmatig beweegt. Dit kan een korte wandeling zijn of wat makkelijke oefeningen om je spieren te trainen.

Tip 3: Werk aan een positieve instelling

Het is niet altijd makkelijk om positief te blijven, zeker niet als spierpijn, longklachten of vermoeidheid langdurig aanhouden. Focus op de dingen die je wél kunt en vier elke kleine verbetering. Een positieve mindset helpt enorm!

Tip 4: Een massage voor sneller herstel

Wil je sneller van je klachten af, dan is een massage een goed idee. Speciaal voor klachten die ontstaan zijn na Covid, heb ik de behandeling “Massage na Covid” ontwikkeld:

• Reactiveren van de bindweefsels en ademhaling waar het zelfhelend vermogen wordt geactiveerd.
• Activeren van schouder- en armspieren.
• Het lichaam terug in ruststand brengen.
• Reactiveren van de spieren in de nek.

Deze behandeling bestaat uit 2 sessies met een tussenpauze van 4 weken. Je zult merken dat jouw lichaam enorm baat heeft bij deze behandelingen en klachten snel verminderen. Wil je een massage boeken, heb je vragen of wil je meer weten? Mail naar info@massagepraktijkhavelte.nl of bel 06-57219408.

Weg met die vervelende vermoeidheid en longklachten!

Delen:

Facebook
Twitter
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Heb je pijnklachten, stress of andere onverklaarbare klachten, neem dan contact met mij op. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn.