Lifestyle coaching: hoe hoog leg jij de lat?

lifestyle coaching

We leven in een maatschappij waarbij alles meer, beter en sneller moet. Je legt hierdoor de lat vaak hoger dan je zelf zou willen. Elke dag iets langer doorwerken of toch nog die extra afspraak inplannen terwijl je agenda al bomvol staat. Op een gegeven moment wordt dit ‘normaal’ en weet je niet beter. Iedereen doet het toch zo? Hoge verwachtingen, werkdruk en een overvloed aan informatie en prikkels zorgen bij veel mensen voor vermoeidheid, stress en allerlei fysieke en geestelijke klachten. Dat wil je voorkomen toch? Neem weer de controle terug over je eigen leven en bepaal zelf hoe hoog jij de lat legt.

De ideale werknemer, vriendin en echtgenote

Ben jij iemand die het graag anderen naar de zin maakt? Alle ballen hoog houdt? Zet jij jezelf altijd op een tweede plek? Ben je perfectionistisch en wil je alles goed doen? Vind je het lastig om ‘nee’ te zeggen? Dan is de kans groot dat jij de lat te hoog legt. De vraag is of je hier gelukkig van wordt. Is het nodig om je elke dag voor 110% in te zetten of kan het ook een tandje lager? Hoe hoog jij de lat legt, heeft een groot gedeelte te maken met je eigen grenzen kennen én aangeven. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Je wilt anderen – en jezelf – niet teleurstellen. De meeste mensen zijn ook bang voor afwijzing of een negatieve beoordeling. Je mag jezelf best een uitdaging geven, maar kijk uit voor klachten als een burn-out.

“Je bent met van alles en voor iedereen bezig. Voor je het weet is de dag voorbij en is er geen tijd meer voor jezelf. Herkenbaar?”

Tips om de lat minder hoog te leggen

Vraag jezelf eens af waarom je de lat zo hoog legt. Voor wie en waarom doe je zo je best? Bekijk of het ook wat minder kan. Op werk kun je bijvoorbeeld door efficiënter te werken de werkdruk verlichten. Maar ook privé zijn er veel situaties waar we de lat te hoog leggen. Zo hoef je echt niet elke verjaardag of ieder feestje af. Wil je de lat minder hoog leggen, bekijk dan eens deze tips:

 •  Tip 1: leg je telefoon wat vaker weg
  Hoelang scroll jij door mediaberichten op je mobiel? Onbewust besteden we flink wat tijd hieraan. Ook ziet de wereld op social media er perfect uit, waardoor we steeds minder tevreden worden over ons eigen leven.

 • Tip 2: durf ‘nee’ te zeggen
  Het lijkt zo simpel, maar de meeste mensen vinden dit lastig. Kies eens wat vaker voor jezelf door te weigeren. Jij bepaalt wat je wel en niet wilt doen!

 • Tip 3: stop met piekeren
  Al die zorgen leveren je niets op, alleen stress. Meestal kun je er niet eens iets aan doen, je hebt er totaal geen invloed op. Waarom dan druk maken? Leef in het nu en accepteer wat er op je pad komt.

 • Tip 4: neem tijd voor jezelf
  Veel mensen voelen zich schuldig als ze een momentje voor zichzelf nemen. Daar is niets mis mee! Geniet van je vrije tijd en pak die momenten. Dat hebben we allemaal nodig.

 • Tip 5: Wees niet te hard voor jezelf
  Moet je perfect zijn of leg je dat vooral jezelf op? Wees mild voor jezelf en accepteer dat je bepaalde zaken nu eenmaal niet in de hand hebt.

Je leven in balans met lifestyle coaching

Vind jij het lastig in je grenzen aan te geven? De juiste balans te vinden? Met coaching help ik je op weg. Je leert wat jou energie kost en wat jou energie oplevert. Je wordt bewust wat jij belangrijk vindt. Meer innerlijke rust, balans en zelf liefde. Samen leggen we de lat wat lager.

Wil jij graag de lat wat lager leggen? En wil je daar op een laagdrempelige manier professionele hulp bij van een coach? Mail naar info@massagepraktijkhavelte.nl of bel 06-57219408.

Delen:

Facebook
Twitter
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Heb je pijnklachten, stress of andere onverklaarbare klachten, neem dan contact met mij op. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn.