Rugpijn in je bovenrug? Dit kun je eraan doen.

cupping

Rugpijn in je bovenrug is een van de meest voorkomende klachten. Dit heeft vaak te maken met stress, overbelasting, overgewicht, te weinig lichaamsbeweging en/of een verkeerde houding. De een voelt zeurende pijn, de ander pijnscheuten of een beklemmende pijn. Erg vervelend! Meestal gaat het vanzelf over als je rust neemt, maar soms ook niet. In dit blog leg ik je uit wat de oorzaak is van rugpijn in je bovenrug en wat je eraan kunt doen.

Oorzaken van rugpijn in je bovenrug

Rugpijn in de bovenrug krijg je niet zomaar. Jouw lichaam geeft op deze manier aan dat er iets uit balans is. Probeer te achterhalen wat de oorzaak is. Heb je last na bijvoorbeeld het verhuizen, dan is het wel duidelijk. Maar soms is er geen specifieke oorzaak voor je rugpijn. Het is langzaam begonnen of ineens erin geschoten. Rugpijn is een gevolg van overbelasting of slijtage van gewrichten, spieren of tussenwervelschijven. Door je lichaam rust te geven, verdwijnt rugpijn vaak na een paar dagen. Soms duurt het een paar weken. Mogelijke oorzaken van rugpijn in de bovenrug zijn:

• langdurig dezelfde houding aanhouden
• eenzijdig gebruik van de armen (zoals strijken)
• veel boven het hoofd werken (zoals schilderen)
• een trauma
• spanning of stress
• zwangerschap

Rugpijn in je bovenrug door verkeerde houding

In onze levensstijl nemen we regelmatig een verkeerde houding aan. Lekker onderuit gezakt op de bank, thuis werken achter een te laag bureau en veel scrollen op je mobiel helpen allemaal niet mee. Wanneer je voor een lange periode een slechte houding hebt, worden spieren extra overbelast. Dit kan uiteindelijk zorgen voor chronische rugpijn, dat wil je natuurlijk voorkomen.

Symptomen van rugpijn in je bovenrug

Pijn in je bovenrug kun je ook voelen in andere delen van je lichaam, zoals tussen de schouderbladen, nek, armen en borst / ribbenkast. Hoge rugpijn uit zich op verschillende manieren. De pijn kan constant zijn, maar ook alleen optreden wanneer je een bepaalde activiteit verricht. Veel voorkomende symptomen van rugpijn in je bovenrug:

  • hoofdpijn
  • stijfheid
  • dof of kloppend gevoel
  • scherpe pijn
  • ademhalingsproblemen

Tips om rugpijn in je bovenrug te verminderen

Heb je last van rugpijn in je bovenrug en gaat het niet na een paar dagen weg? Wacht niet te lang met actie ondernemen. Verminder de zwelling door een paar keer per dag een aantal minuten een icepack op de pijnlijke plek te leggen. Daarnaast is het belangrijk om rustig te blijven bewegen, zo blijven je spieren soepeler. Vermijd zwaar tillen, onverwachte bewegingen, sporten en andere vormen van zware lichamelijke inspanning.

Blijf je maar last houden van strakke spieren in je bovenrug? Verwen jezelf dan met een massage, je zult je al snel beter voelen. Mail naar info@massagepraktijkhavelte.nl of bel 06-57219408.

Delen:

Facebook
Twitter
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Heb je pijnklachten, stress of andere onverklaarbare klachten, neem dan contact met mij op. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn.