Keuzes maken vanuit je gevoel: zó doe je dat!

keuzes maken vanuit je gevoel

Elke dag maken we flink wat keuzes. Sommige zijn klein, zoals wat we willen eten, en andere zijn groot, zoals een nieuwe baan kiezen. Hoe groter de impact van een keuze is op je leven, hoe zwaarder de verantwoordelijkheid aanvoelt om de juiste beslissing te nemen. Maar hoe maak je deze keuzes? Gebruik je je hoofd of volg je je gevoel? In deze blog leer je meer over keuzes maken vanuit je gevoel en hoe een life coach je daarbij kan helpen.

Goede keuzes maken: hoofd vs hart

Als je voor een keuze staat, kunnen je verstand en je gevoel elkaar tegenspreken. Je verstand vertelt je wat logisch en praktisch lijkt, terwijl je gevoel je vertelt wat je echt wilt en waar je gelukkig van wordt. Het is soms een uitdaging om tussen deze twee stemmen een balans te vinden. De beste keuzes zijn zowel verstandig als vervullend.


Voorbeeld: Je denkt aan een carrière switch. Je verstand vertelt je dat je huidige baan financieel stabiel is en dat het verlaten ervan risico’s met zich meebrengt. Aan de andere kant vertelt je gevoel je dat je al jarenlang ongelukkig bent in je huidige baan en dat je droomt van een carrière die beter aansluit bij je passies en interesses.

 

Keuzes maken vanuit je gevoel

Je gevoel is belangrijk omdat het laat zien wat echt belangrijk voor je is. Soms maken we keuzes die logisch lijken, maar waar we niet gelukkig van worden. Denk aan het kiezen van een opleiding / studie. Je verstand vertelt je dat je moet kiezen voor goede carrièremogelijkheden en een hoog salaris. Je gevoel vertelt je dat je gepassioneerd bent over een ander vakgebied dat misschien minder goed verdiend, maar waar je echt van geniet en talent voor hebt. Je gevoel helpt je om keuzes te maken die beter passen bij wie je bent en wat je echt wilt in het leven. Een aantal tips:

 1. Luister naar je lichaam
  Je lichaam geeft vaak signalen over hoe je je voelt. Voel je spanning of ontspanning als je aan een keuze denkt? Dit kan je helpen te begrijpen wat je echt wilt. Een voorbeeld hiervan is een carrière switch.

 2. Neem de tijd
  Haast je niet en geef jezelf de tijd om na te denken en te voelen wat de beste keuze is.
  Stel dat je wilt verhuizen naar een andere stad, weeg dan de voor-en nadelen af, maar bedenk ook goed hoe je je daarbij voelt.

 3. Stel je de nieuwe situatie voor
  Denk na over hoe je je voelt als je de keuze maakt. Voel je je gelukkig en opgewonden? Of juist gestrest en ongemakkelijk? Bijvoorbeeld een relatie, waar je diep van binnen weet dat het niet meer werkt. Hoe ziet je leven eruit zonder deze persoon?

 4. Praat erover
  Praat met iemand over je keuzes. Een vriend, familielid of life coach kan je helpen om duidelijker te zien wat je wilt. Let wel op aan wie je advies vraagt en neem niet zomaar elk (goedbedoeld) advies aan. Vraag advies aan mensen die zelf al ervaring hebben met het onderwerp van je keuze.

   

Keuzes maken vanuit je gevoel kan je helpen om een gelukkiger en meer vervuld leven te leiden. Door naar je lichaam te luisteren, de tijd te nemen, je keuzes voor te stellen en erover te praten, begrijp je beter wat je echt wilt. Als life coach kan ik je daarbij ondersteunen, en help ik je om de juiste weg te vinden. Zet de eerste stap naar een leven dat echt bij je past. Vraag vandaag nog een vrijblijvend gesprek aan via de mail: info@massagepraktijkhavelte.nl of bel 06-12706147.

Delen:

Facebook
Twitter
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Heb je pijnklachten, stress of andere onverklaarbare klachten, neem dan contact met mij op. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn.