Ontspanningsmassage: weg met die stress!

ontspanningsmassage Havelte


Ons leven kan erg hectisch zijn. Het is voor veel mensen lastig om een goede balans te vinden tussen werk, familie en tijd voor jezelf. Heb jij het idee dat je het altijd druk hebt? Vind je het lastig om een momentje voor jezelf te pakken? Dan is een ontspanningsmassage een goed idee. Lekker ontspannen en even nergens aan denken. Wacht niet tot je klachten krijgt!

Wist je dat: de ontspanningsmassage één van de meest bekende massagevormen is en al duizenden jaren oud?

Wat is een ontspanningsmassage?

De naam zegt het eigenlijk al: met een ontspanningsmassage is het doel om de spieren en lichaam op een zachtaardige manier te laten ontspannen. Tijdens deze massage lig je eerst op je buik en worden je rug en benen gemasseerd. Er wordt warme olie aangebracht, dit voedt de huid en zorgt voor een fijne gemoedstoestand. De massage oliën die ik gebruik zijn 100% natuurlijk. Je hebt de keuze uit o.a. kokosolie, zoete amandelolie, arganolie & sesamolie.

Met rustige strijkbewegingen warmen je spieren op en kom je volledig tot rust. De strijkbewegingen worden afgewisseld met verschillende technieken zoals kloppen
schudden en kneden. De meeste mensen bouwen veel spanning op bij de schouders en rug. Heb je ergens knopen of spanning? Dan kneed ik zachtjes om de spieren los te maken. Met een ontspanningsmassage wordt het spierweefsel, bindweefsel en de doorbloeding van de huid gestimuleerd. Je voelt je hierna als herboren!

Een ontspanningsmassage is altijd persoonlijk, geef het gerust aan als jij méér of juist minder druk wilt.

Voordelen van een ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage laat je niet alleen heerlijk ontspannen, maar heeft nog veel meer voordelen. Het heeft een positief effect op je lichaam en geest. Daarnaast heeft het erg snel affect, meestal merk je na de massage meteen verlichting. Dit zijn de voordelen van een ontspanningsmassage:

• Verlichting van klachten
• Versterkt je immuunsysteem
• Geeft je meer energie
• Zuivert je lichaam (afvoer afvalstoffen)
• Verbetert je concentratie
• Verlichting van stress
• Zorgt voor soepele spieren
• Stimuleert je spijsvertering
• Sneller spierherstel
• Verbetert je bloedcirculatie

Minder stress met een ontspanningsmassage

Iedereen heeft weleens last van stress, dat is normaal. Heb je vaker last van stress, dan kan dit zich uiten in klachten. Denk aan pijnlijke spieren, rugpijn, nek- en schouderklachten en hoofdpijn / migraine. Of je raakt overspannen of krijgt een burn-out. Denk je dat stress de oorzaak is van jouw gezondheidsklachten? Door regelmatig een ontspanningsmassage te nemen, verminder je stress en voorkom je dat klachten ontstaan of erger worden.

Voorkomen is beter dan genezen

Je hoeft natuurlijk geen stress of fysieke klachten te hebben om te genieten van een ontspanningsmassage. Soms heb je zelf niet eens door hoe strak of hard je spieren eigenlijk zijn. Zit je veel in de auto of lang achter een computer? Dan belast je steeds dezelfde spieren. Zo’n langdurige belasting gaat uiteindelijk voor klachten zorgen, dit wil je natuurlijk voorkomen. Geef een cadeautje aan jezelf, want jij verdient het!

Een ontspanningsmassage boek je bij mij al voor € 50 (45 minuten). Wil je een massage boeken, heb je vragen of wil je meer weten? Mail naar info@massagepraktijkhavelte.nl of bel 06-57219408.

Op naar een gezond en ontspannen leven zonder stress!

Delen:

Facebook
Twitter
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Heb je pijnklachten, stress of andere onverklaarbare klachten, neem dan contact met mij op. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn.